Οι Δύο Ελιές από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη είναι ένα εξαιρετικό ερυθρό ξηρό κρασί, που συνδυάζει μοναδικά την πικάντικη δύναμη του Syrah με την βελούδινη αρωματική ποιότητα του Merlot. Με βαθύ σκούρο χρώμα και μοβ ανταύγειες, το κρασί αποπνέει νεότητα και δυναμικότητα. Στη μύτη κυριαρχούν τα πλούσια αρώματα μαύρων φρούτων, δαμάσκηνου και βανίλιας, ενώ στο στόμα αποκαλύπτεται μια έντονη, καλοδομημένη γεύση, με τέλεια ισορροπημένη οξύτητα και μακριά επίγευση.
Το αμπέλι των Δύο Ελιών βρίσκεται στη Νάουσα, στους πρόποδες του Ανατολικού Βερμίου, σε υψόμετρο 230-320 μέτρων. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από άφθονες βροχές το χειμώνα και την άνοιξη, και ήπια ξηρασία το καλοκαίρι. Το έδαφος είναι αργιλοασβεστώδες έως αμμοαργιλοπηλώδες, με νοτιοανατολικό προσανατολισμό.
Η οινοποίηση γίνεται με στόχο να αναδειχθεί η μοναδικότητα κάθε ποικιλίας. Μετά την επιλογή των σταφυλιών, εφαρμόζεται προζυμωτική εκχύλιση στους 11-12° C για 5-7 μέρες, ξεχωριστά για κάθε ποικιλία. Το Merlot ζυμώνει στους 29-30° C και υφίσταται μεταζυμωτική θέρμανση για 3-4 μέρες, ενώ το Syrah ζυμώνει στους 22-24° C και οδηγείται γρήγορα σε νέα βαρέλια για τη μηλογαλακτική ζύμωση. Η παλαίωση γίνεται σε γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια.
Το κρασί έχει έναν αρωματικό χαρακτήρα με νότες καπνού, βανίλιας και καραμέλας, και μια πικάντικη επίγευση με έντονα κόκκινα φρούτα και σοκολάτα. Συνοδεύει άριστα κόκκινο κρέας, έντονα γευστικά πιάτα και φαγητά με πλούσια υφή, όπως αρνάκι στο φούρνο, κρέας με πικάντικη κόκκινη σάλτσα και ποικιλία κρεατικών.