Το Ούζο Πιτσιλαδή είναι ένα αυθεντικό ούζο Πλωμαρίου, παρασκευασμένο με παραδοσιακή συνταγή που διατηρείται μυστική για γενιές. Παρασκευάζεται από 100% απόσταγμα, με μούσκεμα του γλυκάνισου και των δημητριακών σε θαλασσινό νερό και χωρίς χρήση ζάχαρης, για να διασφαλιστεί η φυσική του γεύση. Η απόσταξη γίνεται σε παραδοσιακούς χάλκινους άμβυκες, με φωτιά από ξύλα ελιάς, προσδίδοντας του ένα πλούσιο άρωμα και μια ισορροπημένη γεύση με διακριτική γλυκύτητα.
Οι λάτρεις του ξεχωρίζουν το άρωμά του και τη φινέτσα του. Η ιδιαίτερη γεωγραφική θέση της Λέσβου και το πλούσιο υπέδαφός της έχουν συμβάλει στην παραγωγή αυτού του εξαιρετικού ούζου. Η ποτοποιία Πιτσιλαδή ιδρύθηκε τον 19ο αιώνα από τον Παναγιώτη Πιτσιλαδή, που έφερε την τέχνη της απόσταξης από την Πέργαμο στο Πλωμάρι. Από τότε, η επιχείρηση εξελίχθηκε, περνώντας από γενιά σε γενιά, με κάθε γενιά να διατηρεί την παραδοσιακή συνταγή και την υψηλή ποιότητα.
Το 1957, η ποτοποιία Πιτσιλαδή εξειδικεύτηκε αποκλειστικά στην παραγωγή ούζου, και για ένα σύντομο διάστημα τη δεκαετία του ’70, εξήγαγε το προϊόν της στην Αυστραλία. Σήμερα, υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Κλειδαρά, η ποτοποιία συνεχίζει να παράγει το ούζο με τον ίδιο πατροπαράδοτο τρόπο, διατηρώντας την οικογενειακή παράδοση ζωντανή και προσφέροντας ένα μοναδικής ποιότητας ούζο στους λάτρεις του.