Ανακαλύψτε το μαγευτικό Gris De Nuit, ένα ροζέ ξηρό κρασί από τον Γιάννη Τσέλεπο, που φέρνει την αριστεία στο ποτήρι σας. Προερχόμενο από τα αμπέλια της Αρκαδίας και με βάση το εξαιρετικό Μοσχοφίλερο, αυτό το κρασί εντυπωσιάζει με το απαλό ροδόχρωμά του και τον πλούσιο αρωματικό του χαρακτήρα. Με αλκοολικό βαθμό 12.5%, το Gris De Nuit είναι η ιδανική επιλογή για κάθε στιγμή.
Η μύτη του Gris De Nuit είναι πολυσύνθετη και εντυπωσιακή, αποκαλύπτοντας νότες τριαντάφυλλου, λουκουμιού, ανθών λεμονιάς, πετροκέρασου, ροζ γκρέιπφρουτ, λεμονιού και γλυκού μήλου. Στο στόμα, αποκαλύπτεται με μέτριο προς ελαφρύ σώμα και τραγανή οξύτητα, συνθέτοντας ένα αρωματικό και πλούσιο σύνολο από ζουμερό πετροκέρασο, φιρίκι, λεμόνι, lime, τριαντάφυλλο, λουκούμι, γκρέιπφρουτ και νεράντζι. Η μακριά επίγευση από ξύσμα εσπεριδοειδών αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση.
Το Gris De Nuit δημιουργείται με προσεγμένη οινοποίηση, ξεκινώντας με απορραγισμό και προ-ζυμωτική εκχύλιση στους 8°C για 48 ώρες. Η αλκοολική ζύμωση γίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες, παρουσία μέρους των στεμφύλων. Ακολουθεί ο διαχωρισμός στερεής και υγρής φάσης, ενώ η ζύμωση συνεχίζεται. Όλες οι υπόλοιπες κατεργασίες ακολουθούν τα στάδια της λευκής οινοποίησης.
Το Gris De Nuit σερβίρεται ιδανικά στους 7°C και συνδυάζεται εξαιρετικά με σαλάτες, πιάτα με λεμόνι, φρέσκα λευκά τυριά με οξύτητα, κινέζικη και ταυλανδέζικη κουζίνα, καθώς και ριζότο μανιταριών. Κάθε γουλιά του Gris De Nuit είναι μια ρομαντική και γευστική εμπειρία που θα σας εντυπωσιάσει.